Importanta detinerii unui domeniu propriu!

Importanta detinerii unui nume de domeniu bun este colosala. Daca detii o afacere online, sau planuiesti sa deschizi una si nu ai un nume de domeniu propriu, poti pierde un profit considerabil.

 

De ce? Pentru ca vizitatorii unui site au mai putina incredere in siturile gazduite in cadrul altor situri (ex membrii.as.ro/~alex/casedevacanta.html), eventual cu bannere sau ferestre pop-up agasante decat in situri gazduite pe domenii proprii (www.casedevacanta.ro).

 

Alegerea unui nume de domeniu joaca un rol cheie in succesul unui site web. Situl tau va fi identificat, listat in directoare web, motoare de cautare, situri de specialitate pe baza acestui nume de domeniu.

 

Reguli privind alegerea unui nume de domeniu bun

Alege un domeniu web strans legat de numele afacerii tale

 

Trebuie sa existe o legatura cat mai stransa intre numele afacerii tale si adresa sitului web. Daca concurenta a inregistrat deja acel nume, incearca sa gasesti un nume cat mai apropiat de cel dorit, eventual .com in loc de .ro sau .net in loc de .com.

Cel mai adesea directoarele web listeaza siturile inscrise alfabetic

 

Considera varianta achizitionarii unui nume de domeniu ce incepe cu cifra 1, intrucat cele mai multe directoare web listeaza siturile prezente in diverse categorii in functie de numele acestora. Un site ce incepe cu 1 va fi astfel listat printre primele in astfel de directoare web, pentru simplu motiv ca numele lui incepe cu 1 (al carui cod este inaintea literelor si altor caractere permise). Yahoo insasi claseaza siturile pe categorii, in ordine alfabetica.

 

Totusi, aceasta strategie nu functioneaza in cazul celui mai mare director web construit de catre editori umani, DMOZ. Acesta va sorta alfabetic numai acea portiune din numele de domeniu care este relevanta pentru situl in cauza.

 

Iin cazul in care nu doresti ca numele domeniului tau web sa inceapa cu 1, poti lua in considerare varianta ca acest nume de domeniu sa inceapa cu una din primele litere ale alfabetului (a,b,c,d), din acelasi motiv, enuntat mai sus.

Inregistreaza un domeniu ce contine cuvinte cheie relevante afacerii tale

 

Incearca sa inregistrezi un nume de domeniu ce contine un cuvant cheie relevant pentru domeniul tau de activitate. Acest lucru ii va ajuta pe vizitatorii tai sa retina mai usor adresa sitului tau.

 

In plus, acest lucru ajuta si in indexarea paginii tale web pe pozitii mai bune pentru acel cuvant/cuvinte cheie sau pentru cuvinte din aceasi sfera semantica.

Un nume de domeniu mai scurt, un nume de domeniu mai bun

 

Alege un nume de domeniu cat mai scurt; chiar daca un nume de domeniu poate contine si 67 de caractere. Este de preferat ca utilizatorii sa poata accesa situl tau tastand un cuvant cat mai scurt si nu oadresaaunuisitecuunnumededomeniufoartelung; mai mult, posibilitatea tastarii unei adrese in mod eronat este mai mare in cazul unui nume de domeniu mai lung.

Domeniul tau .com / .net / .ro / .biz / .info ?

 

Prima optiune in ceea ce priveste extensia este .com, fiind cea mai populara; cei mai multi oameni asociaza companiile cu .com.

 

In cazul in care numele de domenii .com corespunzator afacerii tale este ocupat, poti incerca sa inregistrezi domeniuldorit.net (domeniile .com si .net se inchiriaza, plata facandu-se pe fiecare an )

 

In cazul in care afacerea ta se adreseaza romanilor, poti lua in calcul varianta achizitionarii unui domeniu .ro. Acesta se plateste o singura data (au fost totusi discutii privind trecerea domeniilor .ro la plata pe an si in viitor e posibil sa devina realizabil acest lucru) si nu anual precum domeniile .com, .net, .us etc.

 

Fie ca ai decis sa inregistrezi un nume de domeniu .ro, .com, .net, .eu sau un domeniu cu o extensie diferita, nu te grabi. Fa un sondaj de opinie printre persoanele apropiate pentru a vedea cum percep ei acel nume. Un nume de domeniu bun poate ajuta afacerea ta sa depaseasca concurenta!

 

(Sursa- Autor: Dan Jipa, Designlabs)

  • 2 utilizatori au considerat informația utilă
Răspunsul a fost util?

Articole similare

Care este lungimea minima a unui nume de domeniu?

Lungimea minima a unui nume de domeniu acceptata la nivel international este 2. Exista extensii...

Ce sunt domeniile .RO?

Domeniile .RO sunt sunt folosite pentru denumirea site-urilor apartinand persoanelor fizice si...

Cum pot sa devin afiliat? Afiliere castiga bani!

Metoda 1   -          Ne poti promova produsele folosind platforma de afiliere online Navod.ro ....

Cat de bine sunt protejate datele? Securitate

Avand in vedere ca nivelul fraudelor informatice a crescut considerabil, pentru  sistemul...

Powered by WHMCompleteSolution